dissabte, 10 d’abril del 2021

PATAGÒNIA, TERRA DEL FOC


Quadern de viatge a la fi del món

        El que més m’agrada és viatjar i dibuixar el que veig i que més m’atreu. Dibuixar és lent, però és una bona manera de fixar els records que t’emocionen i transmetre’ls als altres.

        

        El viatge a la Patagònia i a la Terra del Foc reuneix molts dels els elements que han anat fent pòsit en la meva memòria. Les grans muntanyes dels Andes, la navegació pel mític canal de Beagle,  els canals patagònics de Chile... també, la visita a Chiloé, una illa amb molta personalitat que va fusionar molt sàviament, en una mena de “mar i muntanya”, la seva cultura marinera de construcció de vaixells i l’arquitectura de les esglésies en uns temples totalment de fusta, avui designats patrimoni de la humanitat per la UNESCO.

        

        Sempre m’havia intrigat que els mapes d’aquesta part de món en molts llocs no marcaven mai cap poblet, cap carretera. Com era possible que un territori tan gran no fos habitat? A mesura que el meu interès per aquestes terres creixia, anava entenent per què li diuen “la fi del món”. La sensació de solitud, bellesa i immensitat del seu paisatge et corprèn. 

        

        Molts dels meus dibuixos van ser fets durant el viatge, i d’altres a casa a partir dels apunts presos i la documentació recollida. Vaig guardar molta informació de cartografies, flora, fauna, costums, cultures... Això també m’ha permès conèixer alguns personatges clau en la història d’aquest immens i bell territori.

 

PER VISUALITZAR EL LLIBRE EN CATALÀ

PARA  VISUALIZAR EL LIBRO EN ESPAÑOL

Si desitgeu adquirir el llibre en paper podeu fer una comanda a : ramonvalverde801@gmail.com


Portada
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per el teu comentari.