dilluns, 8 d’octubre del 2018

Illes de Grécia. KARPHATOS

Té una longitud de 50 km, i és molt muntanyosa. 
La serralada escarpada del Kalí-Limni (1215 m) és, segons la mitologia, el lloc de naixement dels Titans. Aquesta serralada divideix l'illa en dues zones, una semidesèrtica i poc poblada al nord i una altra ben irrigada i amb una major densitat de població al sud.
A causa de la seva orografia complicada i poc accessible antigament fou reducte de pirates i actualment és un dels últims llocs on queden alguns nuclis de foques en les seves costes.

La part més interessant és la del Nord amb la ciutat d'Olympos. Que va estar aïllada de la resta de l'illa fins recentment (fa només fa 4 o 5 anys que hi arriba una carretera asfaltada). La ciutat s'enfila la falda del Mt. Elies (650 m). De cases multicolors i carrers costeruts amb escales de l'ample que puguin passar els ases.

Els habitants d'Olympos (sobretot, les dones grans) conserven encara la vestimenta i costums tradicionals. Fan el pa de forma artesana en forns a l'aire lliure. Són molt simpàtiques i estan contentes que arribin turistes, ja que això els hi fa la vida més fàcil per poder vendre els seus productes artesans i muntar petits restaurants. Moltes ja parlen angles (bàsic) i les trobes fent auto estop portant cistells de figues i herba pels conills...


( llibreta 13x21 cm, paper Arches 300 g, aquarel·les Windsor & Newton, rotulador)


Kàrpathos

Olympos queden una vintena de molins de vent situats a la carena. Ara ja tots en desús però
que mols encara conserven la 
maquinària de fusta.
Avlona és una vall fèrtil prop d'Olympos on els xais, les figues de moro, i la vinya són el paisatge 
habitual entre petits camps de cereals secs a l'estiu.

Cards / Cabres

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per el teu comentari.