dimecres, 30 de gener del 2019

NOVA ZELANDA, viatge a les antípodes

També anomenada Aotearoa (en maori llarg núvol blanc), és un país situat a les nostres antípodes. D'una extensió una mica més gran que Anglaterra.

El país està format per nou illes entre el mar de Tasmània i el Pacífic sud, sent l'illa del Nord i l'illa del Sud les més grans.

Té uns 4,5 milions d'habitants majoritàriament de procedència irlandesa, escocesa i anglesa. Quasi tots viuen a l'illa Nord i només un 15% són maoris. I una minoria procedent de la polinèsia i altres països asiàtics

Diuen que tenen uns 30,5 milions d'ovelles i 10 milions de vaques.

Volcans, terratrèmols i fumaroles formen part de les característiques geogràfiques de Nova Zelanda, especialment a l'Illa Nord. L'activitat volcànica continua avui dia amb erupcions i terratrèmols que passen cada pocs anys.

El seu aïllament en mig de l'oceà a 2.000 km d'Austràlia, la terra més propera, va generar una evolució pròpia de la seva vegetació i fauna. Una terra sense mamífers on les aus no necessitaven volar per escapar dels seus depredadors i una vegetació exuberant, sobretot a la costa oest de l'illa Sud, on el règim de pluges és molt alt a causa de les serralades amb cims de 3.700 m molt a prop de mar.

( llibreta 13x21 cm, paper Arches 300 g, aquarel·les Windsor & Newton, rotulador)

Ubicació de les il·lustracionsCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per el teu comentari.