dimecres, 16 de desembre del 2015

El museu d'Història Natural de Dublín

En 1857, el doctor David Livingstone va fundar el Museu d'Història Natural a la Upper Merrion Street de Dublín. Aquest és l'edifici més antic que es va construir a Irlanda per destinar-lo a un museu.

Edifici d'estil victorià, dels pocs que queden al món. Conserva la presentació de les seves col·leccions amb el mateix aire de quan es va inaugurar. Té més de 10.000 animals dissecats, i de manera encertada és conegut pels dublinesos com el Deat Zoo (Zoo Mort).


En la planta baixa està situada la fauna autòctona irlandesa, destacant l'alci irlandès (ja extint). A la planta superior es troba la col·lecció Blaschka que conté maquetes de la vida submarina, elefants, tigres, búfals, girafes, centenars d'aus… Del sostre està penjat dos esquelets de balenes, una trobada a la badia de Bantry en 1862 i un altre d'una balena que va quedar encallada en Inishcrone al comtat de Sligo en 1893


Conserva totalment el to didàctic i d’ampliació de coneixements que molts museus actuals voldrien. Espero que no el renovin mai.


Si aneu a Dublín, visitar-lo es imprescindible.


Paper Arches, aquarel·les Winsor & Newton.


Planta primera (37x25 cm)

Planta primera (37x25 cm)
Planta primera (37x25 cm)Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per el teu comentari.